Resultaat 1–24 van de 27 resultaten wordt getoond

Wapenolie

Ben jij op zoek naar wapenolie?  Dan zit je bij ons goed. Wij bieden je namelijk een ruim assortiment aan producten voor het onderhouden en smeren van je wapen. Daarnaast leveren we ook reinigingsmiddelen en oplosmiddelen.

Wij bieden je wapenolie die veilig in gebruik is. Maar lees wel altijd goed de aanwijzingen op de verpakking voordat je er mee aan de slag gaat. Kijk ook altijd welke olie het beste past bij het (deel van) je wapen dat je wilt gaan smeren!

Weet je niet welk product het beste bij je wapen past? Dan denken we graag met je mee!

13.99
7.95
Sale
31.95
5.99
6.49
14.95

Wapenolie

Abbey Blu Gel

9.49

Wapenolie

Abbey Gun Clean

6.00
Sale
7.95
5.95
Uitverkocht
5.70
7.49
6.10
12.49
4.95
Uitverkocht
9.95
9.50
6.95

Soorten wapenolie

Er zijn veel verschillende soorten olie die we voor het gemak allemaal wapenolie noemen. Toch zijn er verschillende soorten. Zo zijn er smerende middelen, reinigende middelen en beschermende middelen. Een aantal merken wapenolie combineert die effecten.

Wapenolie voor je luchtbuks

Voor het staal aan de buitenkant en de loop van je luchtbuks kun je gewoon iedere wapenolie gebruiken met een smerende en reinigende werking. Voor de veer kun je het beste een speciaal vet gebruiken op basis van Molybdeen of grafiet. Aan de binnenkant gebruik je bijvoorbeeld de Abbey SM50 olie. Deze kan namelijk niet ontbranden en voorkomt het dieselen van je buks.

Ontvetten en reinigen

Het is aan te bevelen om je wapen relmatig te ontvetten en te reinigen alvorens je wapen opnieuw in de wapenolie te zetten. Hierdoor verwijder je vuil en oude resten van smeermiddel. Je wapen is dan weer helemaal klaar voor een nieuwe smeerbeurt en alle onderdelen zullen weer soepel functioneren. Je kunt hiervoor de Abbey Gun Clean of degrease gebruiken.