Red Dot Sight voor luchtbuks kopen

Een van de meest gestelde vragen aan ons is of een red dot sight geschikt is voor je luchtbuks. Ons antwoord is JA. Een Red Dot Sight is zeker geschikt voor je luchtbuks. Maar dan wel voor de kortere of middellange afstanden, voor het schieten met een luchtdruk pistool en voor het schieten op bewegende doelen.

DIRECT NAAR ALLE RED DOT SIGHTS (link)

Wat is een Red Dot Sight

En Dot Sigt bestaat eenvoudigweg uit een stuk glas waar een stip (of dradenkruis) op wordt geprojecteerd. Ze zijn er in buisvorm maar ook in flip up vorm. Deze Sights worden ook wel reflex sights genoemd. Over het algemeen hebben ze geen vergroting (wel optioneel leverbaar). Hierdoor kun je met beide ogen open schieten.

Waarvoor uitgevonden

Een dit richtmiddel is ontwikkeld om zeer snel te kunnen schieten op de korte afstand en tegelijkertijd een goed zicht te hebben op je omgeving. Het is een militaire uitvinding waarbij het snel kunnen raken van een plotseling opkomend doel belangrijker is dan accuratesse op de lange afstand.

Toepassingen

Jacht: Ondanks het feit dat een red dot sight een militaire uitvinding is, zien we deze sights veel terug bij de (drijf)jacht en het schieten op snel bewegende doelen. Je kunt een bewegend dier zeer goed in het beeld houden en snel met beide ogen schieten.

Pistoolschieten

Ook de pistoolschutter weet de dot sight steeds meer te waarderen. Deze kiest vaak voor een compact model. Omdat er op relatief korte afstand wordt geschoten is het een zeer prettig richtmiddel.

Voor op de Buks

Ook voor op de buks is een Red Dot een zeer leuk richtmiddel. Je kunt er goed mee uit de voeten op de korte afstand, ze zijn geschikt tegen de trilling van zware (veer)buksen en je kunt er lekker snel en accuraat mee richten. Ideaal voor plinken, het schieten op spinners etc.

Formaat dot.

Als je een red dot sight op een luchtbuks gaat plaatsen, dan is het belangrijk dat je rekening houdt met het formaat van de dot. Des te groter de stip, des te meer er van het beeld op je doel, achter de stip weg zal vallen. Hoe groter de afstand, des te meer je hier last van gaat hebben. Het je een 7 MOA dot, dan valt er op 100 meter een halve meloen weg achter je stip. Met een kleinere stip kun je dus accurater schieten. Een 2 Moa of 3 MOA dot is ideaal!