Nachtkijker op geweer

Ga naar onze nachtzicht webshop voor alle systemen (Klik Hier).

Veel mensen stellen ons vragen over de mogelijkheden voor het monteren van een nachtkijker of eigenlijk een nachtrichtkijker voor op hun geweer. Er zijn verschillende mogelijkheden en die zetten we graag op een rij voor je.

  1. NiteSite syteem.
  2. Een voorzet kijker (wordt geplaatst op de eigen kijker)
  3. Een dag/Nacht kijker
  4. Een nachtrichtkijker die alleen bij duisternis is te gebruiken

NiteSite Systeem

Het NiteSite systeem is één van de meest populaire systemen van dit moment. Binnen 60 seconden plaats je een gevoelige camera en een beeldscherm op je eigen richtkijker. Hierdoor maak je gebruik van je eigen dradenkruis en je eigen instellingen. Je kunt dus in een handomdraai schakelen tussen nachtzicht en dagzicht. Daarnaast is het minder intensief voor je ogen om naar het beeldscherm te kijken dan rechtstreeks door je richtkijker. Hierdoor hoef je je geweer niet constant te schouderen.

Voorzet nachtkijker

Een voorzet nachtkijker is een nachtkijker die je aan de voorkant van je richtkijker plaatst. Ook bij dit systeem maak je gebruik van je eigen dradenkruis en instellingen. Het nadeel is dat je continue door je scope moet waarnemen.

Dag/Nacht richtkijker

Met een Dag/Nacht richtkijker heb je één kijker nodig die je altijd kunt gebruiken. Dit scheelt aanzienlijk in aanschaf omdat je maar één systeem nodig hebt. Het meest bekende System is de ATN X-Sight 4k Pro.

Vaste Nachtrichtkijker

Een vaste nachtkijker is eigenlijk een wat verouderd systeem. Je bent hier namelijk veel minder flexibel mee. Deze staat gemonteerd op je geweer, en als je overdag wilt schieten, dan moet je dus van kijker wisselen. Heb je een wapen dat je enkel in de nacht gebruikt, dan is dit wel een goede en betaalbare oplossing.

Heb je vragen? Ben ons gerust! 0481-354040