Toont alle 6 resultaten

Kruisboog onderhoud en onderhoudsmiddelen

Om veilig met je kruisboog te kunnen schieten is kruisboog onderhoud een belangrijk iets. Niet alleen zorgt goed onderhoud voor een veilige kruisboog maar je verlengt daarmee op de levensduur van je boog en van je pees! Daarom bieden wij de beste onderhoudsmiddelen voor je kruisboog.

Onderhoud pees: De pees kun je het beste iedere tien á 15 schoten voorzien van een laagje peeswax. Dit smeer je enkel over het gedeelte wat over de rails (loop) van je kruisboog gaat. De gehele pees dien je ongeveer eens in de zoveel maanden in te vetten.

Onderhoud loop/rails: De loop/rails van de kruisboog kun je regelmatig invetten met loopvet(rail lube). Hierdoor gaat de pees sneller over de loop en hebben ook de pijlen minder wrijving. Hierdoor schiet je nog harder.

Trekkergroep: De trekker dient slechts eens in de zoveel maanden een druppel olie te krijgen. Niet te vaak en niet te veel!

Reinigen kolf: De kolf van je kruisboog is goed te reinigen met Ballistol. Hiermee kun je metaal, kunststof en zelfs hout veilig reinigen!

Kruisboog Onderhoud

Brunox Wapenenolie Turbo Spray

8.60

Kruisboog Onderhoud

Brunox Lub & Cor Wapenolie

9.49
Uitverkocht

Kruisboog Onderhoud

EXCALIBUR EX-WAX peeswax

8.50
Uitverkocht

Kruisboog Onderhoud

EXCALIBUR EX-LUBE

14.50

Kruisboog Onderhoud

Scorpion Venom Rail Lube

12.95

Kruisboog Onderhoud

Peeswax

4.95