Toont alle 13 resultaten

Kruisboog kopen?

Ben jij op zoek naar een kruisboog? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bieden je een ruim assortiment aan kruisbogen. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige recurve of een high-tech compound model..wij hebben het voor je!

LET OP

Een kruisboog is legaal te bezitten voor personen boven de 18 jaar. bestelling. Ze mogen niet openlijk worden gedragen en niet worden gebruikt in het openbaar. Schieten is toegestaan op eigen terrein mits het daar veilig kan.

Uitverkocht

Kruisbogen

Centerpoint CP 400

1.049.00
Uitverkocht
414.95
Uitverkocht
559.00
Uitverkocht
Sale
Uitverkocht
257.00
Sale
Uitverkocht

Kruisbogen

Cobra RX Adder

328.00
Uitverkocht
Uitverkocht
499.00
Uitverkocht

Kruisbogen

Cobra R9 Deluxe

194.95
Uitverkocht
159.00
Sale
Uitverkocht

Kruisbogen

X-Bow Guillotine

395.00
Uitverkocht
99.00
Uitverkocht

Kruisbogen

Man Kung MK-150A2

95.00

Kracht

Een kruisboog is een krachtig wapen. In het buitenland worden ze namelijk gewoon gebruikt en gemaakt voor de jacht. Hierdoor is het dus zeker geen speelgoed. Zou je bijvoorbeeld op 40 meter op plank van 3 centimeter schieten, dan gaat de pijl er doorheen. Daarom heb je een speciaal doel nodig om op te schieten.

Waar schieten

Het schieten met en kruisboog mag enkel op eigen terrein en dan ook nog alleen het daar veilig kan. De gemiddelde achtertuin is dus niet geschikt. Daarnaast is schieten op openbaar terrein niet toegestaan. Je mag er dus niet mee in het bos schieten of op andere afgelegen plaatsen. Daarnaast dien je een kruisboog in een tas of koffer vervoeren. Wij adviseren je ook om een trekkerslot aan te schaffen. Voor nog meer kruisbogen kijk je op www.kruisboogkopen.com

Geschiedenis

Kruisbogen kwamen in 200 v.Chr al voor in China. Dankzij de Romeinen in de kruisboog in Europa gekomen. Vroegere bogen waren heel zwaar om op te spannen waardoor de kracht vele malen groter was dan die van een handboog. In 1097 verbood Paus Urbanus II het gebruik van de kruisboog tussen christenen onderling omdat hij het een gruwelijk wapen vond. Tegenwoordig zijn er nog steeds speciale legereenheden die (soms) gebruik maken van dit wapen. Met name in Azië en Zuid Amerika. In lander om ons heen zijn ze ook populair voor de jacht maar dat is in Nederland niet toegetsaan.