Toont alle 5 resultaten

Honkbalknuppel kopen?

Ben jij op zoek naar een honkbalknuppel voor de sport of zelfverdediging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden je een aantal nagenoeg onbreekbare honkbalknuppels in verschillende formaten!

Is een honkbalknuppel legaal?

In principe is een honbalknuppel een legaal voorwerp. Je kunt dus legaal een honkbalknuppel kopen. Het is in de basis een sportartikel en het wordt niet specifiek benoemd in de wapenwet. Maar wanneer je het als wapen zou gebruiken, of het aannemelijk is dat het als wapen zou kunnen gaan gebruiken, dan wordt het een ander verhaal. Gebruik je het in het kader van zelfverdediging, dan gaat in ieder geval de regel op dat je nooit meer geweld mag gebruiken dan strikt noodzakelijk.

Honkbalknuppel in de auto op weg naar een sportwedstrijd (honkbal), training of terug naar huis? Geen probleem. Knuppel in de auto met hond en tennisbal? Even uitlaten en balletje slaan, geen probleem. ‘S nachts op pad met je knuppel zonder goede reden? Wel een probleem.

Bovenstaande tekst is slechts een indicatie en geen letterlijke vertaling van de wet. Je kunt hier geen rechten aan ontlenen en je bent zelf verantwoordelijk voor gebruik binnen wettelijke kaders.