Ballistol

Ballistol is één van de meest bekende merken van wapenolie. Maar wist je dat Ballistol veel meer toepassingen heeft? Zo kun je er bijvoorbeeld leer mee soepel maken, hout mee beschermen, en zelfs schaafwondjes mee behandelen. Deze olie is veilig voor mens, dier en milieu (Alleen de Universeel Olie).

Geschiedenis

De historie van Ballistol gaat terug naar vlak voor de eerste wereldoorlog. Het Duitse leger was op zoek naar een betrouwbare wapenolie die niet giftig was voor de soldaten. Hierop werd een nieuwe olie (Ballistic Oleum) ontwikkeld door de firma Klever. Het moest een universele olie worden die zowel geschikt was voor wapens, lederen uitrusting en moest kunnen dienen voor het verzorgen van kleine wondjes.

Als wapenolie

Als wapenolie is Ballistol een milde CLP ( Cleaner, Lubcricant, Protector). Het is dus zowel smerend, reinigend als beschermend. Deze olie is volledig veilig voor je handen waardoor je er prettig mee kunt werken. Het heeft goede smerende eigenschappen en blijft heel erg lang vloeibaar. Ook geeft het blank staal goede bescherming tegen roest en lost het allerlei soorten vuil op. Omdat het ook veilig is voor kunststof kun je het veilig op je kunststof kolf gebruiken. Zelfs je houten kolf kun je er mee poetsen mits deze gelakt is.

In en rond het huis

Ballistol kom eigenlijk altijd wel van pas. Of je nu last hebt van piepende scharnieren, droge fietskettingen of andere dingen de gesmeerd moeten worden,het kan allemaal. Ook is het zeer geschikt voor het soepel houden en reinigen van lederen meubelen, rubberen laarzen en veel meer.

Voor dieren

Omdat het zo een veilige olie is kun je het gebruiken voor de hoeven en manen van paarden, voor de poten en buitenranden van de oren van honden en voor kleine wondjes bij huis- en boerderijdieren.

Andere producten

Het moederbedrijf van Ballistol maakt ook andere producten. Denk bijvoorbeeld aan kruitoplosser, loopreiniger, reiniger voor dempers, kolfolie, middelen om staal mee te blauwen enzovoorts!